Τα πάντα για το κήπο σας
Λ. Χαλκουτσίου 22, Ωρωπός

Κήπος στη Νέα Πολιτεία

Η αρχική επαφή με τον ιδιοκτήτη μας έθεσε τις βασικές αρχές για το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθούμε. Το βασικό μέλημα ήταν η ιδιωτικότητα που έπρεπε να διασφαλίσουμε διατηρώντας την περιφερειακή διάταξη των leylandi η οποία προϋπήρχε. Ένα δεύτερο σημείο προσοχής ήταν ο τετράγωνος πετρόχτιστος χώρος ο οποίος βρίσκεται και στην είσοδο του σπιτιού.

Υλοποίηση του σχεδίου

Η υλοποίηση δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερες δυσκολίες. Μας δώθηκε ο χρόνος για τη ζιζανιοκτονία κι έτσι έγινε δύο φορές ψεκασμός με ζιζανιοκτόνο. Η πίεση του νερού, αν και η τοποθεσία ήταν σε ύψωμα, ήταν επαρκής αλλά για μείωση των στάσεων του αυτόματου ποτίσματος χρησιμοποιήθηκαν περιστρεφόμενοι εκτοξευτήρες μιας και οι διαστάσεις του χλοοτάπητα το επιτρέπαν.

Πρόβλεψη για τη σύνδεση των ηλεκτροβάνων είχε γίνει από την κατασκευή της οικοδομής , οπότε ο προγραμματιστής τοποθετήθηκε στο υπόγειο δίπλα από τον κεντρικό ηλεκτρολογικό πίνακα.( Οι προβλέψεις και ο καλός σχεδιασμός κατά την κατασκευή , δίνει τη δυνατότητα και ΄΄νοικοκυρεμένες΄΄ δουλειές.).

Επίσης παραδώσαμε  στον ιδιοκτήτη ένα ρεαλιστικό σχέδιο, πώς θα φαίνεται ο κήπος στην τελική του μορφή και αφού συμφώνησε προχωρήσαμε στην κατασκευή.

Σχεδιασμός

     
m Χλοοτάπητας
Φυτά
m3 Χώμα
Εκτοξευτήρες